preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Gorgonzolapizza med Torkade Fikon och Karamelliserad Lök

  • Förberedelsetid 20 minuter
  • Tillagningstid 15 minuter
  • Portioner 2 (25 cm pizzor)

Ingredienser

  • 2,4 dl fikon
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 stora gula lökar, skivade
  • 1/4 tsk salt
  • 1 msk limejuice
  • 1 msk honung
  • 450 gram pizzadeg
  • 28 gram gorgonzola ost

Gör så här

  • 1

    VÄRM UPP ugnen till 230 °C, helst inklusive en pizzasten.

  • 2

    SMÄLT smöret och olivoljan i en bred stekpanna på medelhög värme.

  • 3

    TILLSÄTT lök och salt. Stek på medelhög värme, rör om ibland tills löken är mycket mjuk och har fått en gyllene brun färg, 15-20 minuter. Tillsätt fikon, citronsaft och honung och rör om.

  • 4

    DELA pizzadegen i hälften under tiden. Rulla ut pizzadegen på en möjlig yta och forma två 25 cm fyrkantiga eller runda degar, ca 0,5 cm tjocka.

  • 5

    GRÄDDA en åt gången på en bakplåt eller på en förvärmd pizzasten tills den är gyllenbrun på botten, cirka 6 minuter. Ta ut ur ugnen.

  • 6

    TOPPA den bruna sidan av varje pizzabotten med hälften av lök och fikonblandningen.

  • 7

    STRÖ ÖVER gorgonzolaost. Sätt in i ugnen och låt gräddas tills osten är smält och pizzabotten är krispig, cirka 6-8 minuter.