Blanda saffran i det smälta smöret. Låt stå i 30 minuter för att smaken ska identifieras.
Värm mjölk, låt sjuda och ta sedan omedelbart bort från värmen. Rör i smält smör, socker och salt. Häll i en skål och låt svalna tills fingervarmt. Blanda i jäst och låt stå i 10 minuter.
Rör i 8,2 dl mjöl i jästblandningen. Rör om smeten tills alls är väl blandat. Tillsätt tillräckligt med kvarvarande mjöl för att bilda en mjuk deg som inte fastnar i skålen. Degen bör vara mjuk men inte för klibbig.
Lägg degen i en stor, smord skål och täck med en handduk. Låt degen jäsa i en timme så att den blir dubbelt så stor i storlek.
Ta upp och knåda degen två eller tre gånger på en mjölad yta. Dela av degen och forma i 1,5 cm avlånga degbitar. Forma degbitarna till S-former, lägg på en bakplåt. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter, tills bullarna är dubbelt så stora.
Sätt ugnen på 190 grader.
Pensla bullarna med äggvita och placera ett russin i varje hörn i varje S-formad bulle.
Låt gräddas i ugnen tills bullarna är gyllenbruna, cirka 15-18 minuter. Klart!