Deg: Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm fingervarm. Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt socker, salt, russin och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig. Låg degen jäsa övertäckt ca 30 min.
Ta upp degen på bakbordet och knåda den smidig med resten av mjölet. Kavla ut degen till en platta. Bred på smör, pudra över kanel och smula över mandelmassan.
Rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar och lägg på en plåt med bakplåtsklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker och tryck ner några chokladrussin i vardera bulle.
Grädda bullarna mitt i ugnen på 250 grader, ca 8 min. Låt kallna på galler under bakduk.
*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs