preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Ananas, Russin och Blomkål med Stekt Ris

  • Förberedelsetid 10 minuter
  • Tillagningstid 15 minuter
  • Portioner 2

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud
  • 0,6 dl röd paprika
  • 0,6 dl morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2,4 dl ananas
  • 1,2 dl Sun-Maid russin
  • 2 ägg
  • 3 msk sesamolja
  • 5 msk sojasås
  • 2 gröna lökar
  • salt och peppar för avsmakning

Gör så här

  • 1

    Trimma och skär ett blomkålshuvud i mindre bitar. Placera blomkålen i matberedaren och låt blanda tills blomkålen ser ut som "ris".

  • 2

    Skär morötterna ¼ tärningsstora storlekar.

  • 3

    Skär den röda paprikan i ¼ tärningsstora storlekar.

  • 4

    Finhacka vitlöksklyftorna.

  • 5

    Skär ananasen i ½ tärningsstora storlekar.

  • 6

    Värm 3 matskedar sesamolja med en stor stekpanna eller i en wokpanna.

  • 7

    Stek den finhackade vitlöken tills den är lätt brun, cirka 1 minut.

  • 8

    Tillsätt de tärnade morötterna och röd paprika och stek i ca 3 minuter.

  • 9

    Tillsätt blomkålenen i en stekpanna och tillaga tills mjuk i ca 10 minuter.

  • 10

    Tillsätt annans och russin i stekpannan.

  • 11

    Gör scrambled eggs i en annan stekpanna och tillsätt sedan i blomkålsblandningen.

  • 12

    Tillsätt 5 msk sojasås.

  • 13

    Avsluta med att tillsätta gröna lökarna.

  • 14

    Tillsätt salt och peppar för avsmakning.