preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Asiatisk Zing Räkspett

  • Förberedelsetid 25 minuter
  • Tillagningstid 8 minuter
  • Portioner 4

Ingredienser

  • 450 g färska eller frysta räkor (16-20 st) med skal
  • 2,4 dl Sun-Maid russin
  • 2,4 dl vatten
  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk asiatisk chilipastej (eller för avsmakning)
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk krossad röd paprika
  • 4,8 dl ananas skuren i 2,5 cm bitar
  • 1 röd eller gul paprika, skuren i en 2,5 cm bitar
  • 1 röd lök, skuren i fyrkantiga bitar

Gör så här

  • 1

    Tina räkor om de är frysta. Skala räkorna, lämna svansarna intakta. Om du använder träspett, blötlägg i vatten.

  • 2

    Koka upp russin och vatten i en liten kastrull. Ta bort från värmen och låt stå i 10 minuter. Dränera russinen, spara 1,2 dl vatten.

  • 3

    Häll över russinen och det sparade vattnet i en matberedare. Låt blanda tills du får en jämn blandning; ställ åt sidan.

  • 4

    Blanda russinblandningen, apelsinjuice, sojasås, asiatisk chilipasta, ingefära, salt och krossad rödpeppar i en liten skål. Spara hälften av såsen till servering.

  • 5

    Trä räkor, ananas, paprika och lök på 8 spettar, lämna 1 cm mellanrum mellan bitarna. Pensla räkorna med en del av den återstående russinsåsen.

  • 6

    Låt grillas över en grill på mellanhög värme i 3-4 minuter eller tills grönsakerna och räkorna är krispiga. Pensla på med russinblandingen under grillningen.

  • 7

    Servera med russinsås.