preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Butternutpumpa med Kikärtor och Russin

  • Förberedelsetid 10 minuter
  • Tillagningstid minuter
  • Portioner 4

Ingredienser

  • 1,2 dl Sun-Maid soltorkade russin
  • 1 msk olivolja
  • 1 mellanstor lök, tunt skivad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk malen färsk ingefära
  • 1 tsk curry pulver
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1,2-2.4 dl grönsaksbuljong
  • 4,8 dl skivad och kubad butternutpumpa (285g)
  • 1 burk (425g) kikärtsbönor, sköljda
  • Tillagad ris

Gör så här

  • 1

    Värm olivolja i en mellanstor kastrull på medelhög värme.

  • 2

    Tillsätt lök och tillaga tills löken är gyllenbrun, cirka 10 minuter.

  • 3

    Tillsätt vitlök, ingefära, curry, kummin och koriander. Rör om i 1 minuter.

  • 4

    Tillsätt buljong och squash. Täck över och låt sjuda på mellanhög värme i 8-10 minuter eller tills squashen är mjuk.

  • 5

    Tillsätt kikärtsbönor och russin. Servera över ris.