preloader
banner

Smått & gott

Currykryddad chokladnöt blandning

  • Förberedelsetid 40 minuter
  • Tillagningstid 30 minuter
  • Portioner 20

Ingredienser

  • 2,4 dl Sun-Maid gyllene russin
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk het eller mild currypulver
  • 1 tsk kosher salt
  • 7 dl blandning av råa, osaltade nötter och frön som pistaschmandlar, pekannötter, valnötter, solrosfrön, pumpafrön
  • 0,6 kristalliserad ingefära, finhackad
  • 2,3 dl mjölkchoklad knappar

Gör så här

  • 1

    Sätt påugnen på 170 grader.

  • 2

    Blanda socker, curry och salt i en liten skål. Ställ åt sidan.

  • 3

    Fyll en medelstor kastrull med vatten. Koka upp. Avlägsna från värmen.

  • 4

    Tillsätt nötter och frön i vattnet och låt stå i 30 sekunder. Töm vattnet och lägg i en stor skål.

  • 5

    Strössla nötter och frön med sockerblandningen. Rör om och sprid på bakplåtspapper på en plåt.

  • 6

    Tillagas 20-30 minuter i ugnen under omrörning var 10:e minut tills nötterna är jämnt rostade.

  • 7

    Blanda russin och ingefära med de varma nötterna. Låt svalna. Blandningen blir mer krispig när den är kallare.

  • 8

    Tillsätt chokladknappar och blanda. Förvara i en lufttät behållare.

shVisa Näringsinnehållow Visa Näringsinnehåll Dölj Näringsinnehåll Dölj Näringsinnehåll

Näringsinnehåll

  • Portion: 0,6 dl
  • Portion per tallrik: 20

Per portion

  • Kalorier: 186
  • Calories from Fat:
% Dagligt Värde*
  • Fett 12g
  • Mättat fett 3g
  • Kolesterol 2mg
  • Natrium 83mg
  • Kolhydrater 18g
  • Fiber 2g
  • Protein 4g

Procentuellt dagliga värden baseras på en diet med 2000 kalorier. Dina dagliga värden kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.