Sätt ugnen på 190°C.
Tvätta potatisarna och om nödvändigt skär ett snitt i botten av potatisen så att potatisarna kan ställas platta på skärbrädan.
Placera träpinnar (ätpinnar) på vardera sida av potatisen och skiva potatisen med hjälp av en vass kniv utan att skära hela vägen igenom.
Öppna potatisen försiktigt och lägg den i en ugnsform. Upprepa med resten av sötpotatisen.
Borsta och strö över 1 matsked olivolja över över potatisen, se till att borsta mellan potatisskivorna. Krydda med 1/8 tsk tsk peppar och 1 tsk färsk timjan.
Grädda tills du kan trä igenom med gaffeln, potatisen ska inte vara för mosig, ungefär 1 timme.
Medan potatisen gräddas i ugnen, värm upp en stekpanna på medelhög värme och tillsätt 1 msk olivolja.
Tillsätt skivad lök när oljan är varm. Låt sauteras till lökarna mjuknar och sänk sedan till låg värme. Låt löken stekas fortsatt tills löken har blivit brun och börjar karamelliseras, cirka 30-45 minuter.
När löken är karamelliserad, tillsätt 0,8 dl russin, 2 tsk pekannötter, 1/8 tsk salt och 1 tsk färsk timjan.
Strö över lök och russinblandningen ca 15 minuter innan potatisen är klar och låt tillagas till potatisen är klar.
Servera genast.
Procenten av det dagliga värdet baseras på en diet med 2000 kalorier. Dina dagliga värden kan vara högre eller lägre beroende på dina kaloribehov.