preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Kalkon wraps med Tranbär och Russin

  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 10 minuter
  • Portioner 6

Ingredienser

  • 1,8 dl Sun-Maid soltorkade russin från Kalifornien
  • 1,2 dl vatten
  • 0,5 dl farinsocker
  • 0,3 dl socker
  • 0,6 dl cidervinäger
  • 4,7 dl färska eller frysta tranbär
  • 4,7 dl hackad lök
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk röd paprikaflingor
  • 6 msk mjuk cream cheese
  • 1,2-2,4 dl strimlad cheddarost
  • Currypulver för avsmakning
  • 15-20 cm tortillas
  • 0,1-0,5 kg skivad kalkon
  • 6 msk hackade valnötter
  • 1,2 dl cup färsk koriander hackad

Gör så här

  • 1

    Blanda vatten, socker och vinäger i en medelstor kastrull. Koka på medelhög värme tills sockret löser upp sig.

  • 2

    TILLSÄTT tranbär, russin, lök, ingefära och paprikaflingor.

  • 3

    Låt i 5 till 10 minuter eller tills blandningen tjocknar något.

  • 4

    Låt kylas, täck över och ställ i kylskåpet.

  • 5

    Blanda cream cheese, cheddarost och currypulver.

  • 6

    Lägg flera skivor kalkon jämnt över osten.

  • 7

    Toppa vardera med 2-3 msk tranbärrussinblandning, 1 msk valnötter och tsk koriander.

  • 8

    Rulla tortillan var för sig till wraps och lägg i aluminiumfolie.

  • 9

    Lägg wrapsen på en plåt i ugnen på 170 grader tills de blir varma, ca 5-10 minuter.