Vispa äggen i en stor skål med socker, vanilj, kryddor och salt.
Blanda i grädden tills smeten är väl blandad.
Häll i brödkrutongerna och russin och rör om.
Täck med plastfolie direkt och låt det stå i rumstemperatur, tryck ner brödkrutongerna ibland. Låt stå i minst 45 minuter och upp till 2 timmar.
Sätt ugnen på 190 grader och ställ en bakplåt i mitten av ugnen.
Koka upp vatten i en kastrull.
Smör en 23-cm fyrkantig form.
Häll puddingen i den förberedda ugnsormen och placera formen i en större ugnsform.
Ställ den större ugnsformen i ugnen.
Häll försiktigt i vatten i formen till ungefär halva formen.
Tillaga i ugnen i 50 till 55 minuter. Prova med en provsticka, om stickan är ren är puddingen klar.
Ta bort formen från den större formen och ställ på ett galler.
Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.
Vispa i de resterande ingredienserna.
Låt sjuda tills såsen har tjocknat, vispa ofta, cirka 3 minuter.
Ta bort från plattan och låt kylas ner.
Servera brödpuddingen varm eller i rumstemperatur med såsen.