Stek bacon på medelhög värme tills gyllenbruna i en stekpanna.
Ta bort baconet; låt kyla och ställ åt sidan.
Stek upp all paprika och vitlök i samma stekpanna, använda 2 msk baconfett till stekningen och låt stekas i 3-4 minuter.
Tillsätt kummin; blanda i 1 minut.
Tillsätt svarta bönor, kycklingbuljong, salt och peppar.
Koka upp; sänk värmen till mediumhög värme och koka tills uppvärmd (4 till 5 minuter). Håll varm.
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
Låt koka upp; täck över och sänk värmen och låt sjuda.
Tillaga riset i 18 till 20 minuter.
Smaka av med hjälp av en gaffel.
Smält smör och kokosolja i en mellanstor stekpanna på medium värme.
Kasta ihop skivad kokbananer, socker och salt i en stor skål.
Lägg kokbananerna i en stekpanna och stek tills gyllenbruna (2 till 3 minuter); vänd och fortsätt tillagningen tills andra sidan är gyllenbrun (1 till 2 minuter).
Ta bort från stekpannan och lägg på ett bakplåtspapper.
Låt kyla och mosa sedan med botten av en kopp eller din handflata.
Fortsätt med resterande kokbanan bitarna.
Servering: Lägg en stor skopa ris och bönor på tallriken. Omge med kokbananer. Strö på hackad koriander och smulad vit ost om så önskas.