preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Kubanskt Ris, Bönor och Russin

  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 30 minuter
  • Portioner 4

Ingredienser

Svarta bönor

  • 3 skivor tjockt skivad bacon
  • 1,2 dl kärnad, hackad färgad paprika
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 tsk kärnad finhackad jalapeño chilipeppar
  • 2 tsk kärnad, finahackad Serrano peppar
  • 2 tsk kärnad, finhackad gul paprika
  • 1 tsk malen kumin
  • 2 (425 g) burkar svara bönor, sköljda utan vätska från burk
  • 1,2 dl kycklingubuljong
  • 1/2 tsk kosher salt
  • 1/4 tsk färskmalen peppar

Ris

  • 2,4 dl Jamsinris
  • 2,4 dl konserverad kokosmjölk, väl omrörd
  • 0,75 dl kycklingbuljong eller tärning
  • 1,2 dl Sun-Maid Russin
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk smör
  • 2 msk rödhackad lök
  • 1/2 tsk nymalen limeskal
  • 1/2 tsk kosher salt

Kokbanan

  • 2 msk smör
  • 2 msk kokosolja
  • 1 stor kokbanan, skalad, delad i 0,6 cm skivor
  • 2 msk kokossocker (eller vanligt socker)
  • 1/2 tsk kosher salt

—————

  • Hackad koriander om så önskas
  • Smulad vit ost, om så önskas

Gör så här

Svarta bönor

  • 1

    Stek bacon på medelhög värme tills gyllenbruna i en stekpanna.

  • 2

    Ta bort baconet; låt kyla och ställ åt sidan.

  • 3

    Stek upp all paprika och vitlök i samma stekpanna, använda 2 msk baconfett till stekningen och låt stekas i 3-4 minuter.

  • 4

    Tillsätt kummin; blanda i 1 minut.

  • 5

    Tillsätt svarta bönor, kycklingbuljong, salt och peppar.

  • 6

    Koka upp; sänk värmen till mediumhög värme och koka tills uppvärmd (4 till 5 minuter). Håll varm.

Ris

  • 1

    Lägg alla ingredienser i en kastrull.

  • 2

    Låt koka upp; täck över och sänk värmen och låt sjuda.

  • 3

    Tillaga riset i 18 till 20 minuter.

  • 4

    Smaka av med hjälp av en gaffel.

Kokbananer

  • 1

    Smält smör och kokosolja i en mellanstor stekpanna på medium värme.

  • 2

    Kasta ihop skivad kokbananer, socker och salt i en stor skål.

  • 3

    Lägg kokbananerna i en stekpanna och stek tills gyllenbruna (2 till 3 minuter); vänd och fortsätt tillagningen tills andra sidan är gyllenbrun (1 till 2 minuter).

  • 4

    Ta bort från stekpannan och lägg på ett bakplåtspapper.

  • 5

    Låt kyla och mosa sedan med botten av en kopp eller din handflata.

  • 6

    Fortsätt med resterande kokbanan bitarna.

Servering: Lägg en stor skopa ris och bönor på tallriken. Omge med kokbananer. Strö på hackad koriander och smulad vit ost om så önskas.