preloader
banner

Matrecept med Sun-Maid

Snabbstekta Ananas och Russin Räkor

  • Förberedelsetid 15 minuter
  • Tillagningstid 10 minuter
  • Portioner 4

Ingredienser

  • 3,5 dl torkad ananas
  • 2,4 dl Sun-Maid russsin
  • 3 msk druvkärnsolja
  • 3 salladslökar, trimmad och hackade
  • 1 msk ingefära, skalad och malen
  • 1 3/4 tsk svartpeppar
  • 3 msk söt sojasås
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk färsk limejuice
  • 1/2 tsk salt
  • 12 stora räkor, skalade
  • 1 jalapeño peppar
  • 8 små paprikor, stjälkar borttagna och skurna på halva längden
  • 1/2 stor rödlök, tärnad i 1 cm bitar
  • 3 gröna salladslökar, vita och gröna delar grovhackade
  • en skvätt fisksås
  • koriander (för garnering)

Gör så här

  • 1

    BLÖT ananas i en kopp varmt vatten i tio minuter.

  • 2

    VÄRM UPP 1 msk olja i en stor kastrull på mellanhög värme.

  • 3

    TILLSÄTT salladslökar, ingefära och vitlök.

  • 4

    TILLAGA tills mjuk och gyllene.

  • 5

    TILLSÄTT pepparkorn, båda sojasåserna, limesaft, fisksås, russin och salt. Koka upp.

  • 6

    SÄNK till mellanvärme i två minuter.

  • 7

    VÄRM UPP den resterande oljan i en wokpanna på medelhög värme.

  • 8

    TILLSÄTT rödlök, paprika och ananas.

  • 9

    TILLSÄTT räkor, rör om tills de har fått en fin färg. Ta bort oljan från woken.

  • 10

    TILLSÄTT svartpepparsås och 2 msk till räkorna i woken.

  • 11

    STEK på medelhög värme, rör om tills räkorna har fått en fin yta.

  • 12

    TILLSÄTT jalapeñopeppar och salladslök innan du tar bort från värmen.

  • 13

    SERVERA. Garnera med koriander.