preloader
banner

Baka med Sun-Maid

Sun-Maids lussebullar

  • Förberedelsetid 2 1/2 Timmar
  • Tillagningstid 18 minuter
  • Portioner 20

Ingredienser

  • 1,2 dl Sun-Maid russin från Kalifornien plus extra för dekoration
  • 2,4 dl smör, smält
  • 1/2 tsk saffran
  • 2,4 dl mjölk
  • 1,8 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 paket jäst
  • 14 dl mjöl
  • 2 ägg
  • äggvita från 1 ägg

Gör så här

  • 1

    Blanda saffran i det smälta smöret. Låt stå i 30 minuter för att smaken ska identifieras.

  • 2

    Värm mjölk, låt sjuda och ta sedan omedelbart bort från värmen. Rör i smält smör, socker och salt. Häll i en skål och låt svalna tills fingervarmt. Blanda i jäst och låt stå i 10 minuter.

  • 3

    Rör i 8,2 dl mjöl i jästblandningen. Rör om smeten tills alls är väl blandat. Tillsätt tillräckligt med kvarvarande mjöl för att bilda en mjuk deg som inte fastnar i skålen. Degen bör vara mjuk men inte för klibbig.

  • 4

    Lägg degen i en stor, smord skål och täck med en handduk. Låt degen jäsa i en timme så att den blir dubbelt så stor i storlek.

  • 5

    Ta upp och knåda degen två eller tre gånger på en mjölad yta. Dela av degen och forma i 1,5 cm avlånga degbitar. Forma degbitarna till S-former, lägg på en bakplåt. Täck med en handduk och låt jäsa i 30 minuter, tills bullarna är dubbelt så stora.

  • 6

    Sätt ugnen på 190 grader.

  • 7

    Pensla bullarna med äggvita och placera ett russin i varje hörn i varje S-formad bulle.

  • 8

    Låt gräddas i ugnen tills bullarna är gyllenbruna, cirka 15-18 minuter. Klart!