preloader
banner

Smått & gott

Punschparfait med tropisk fruktsallad

  • Förberedelsetid 1 dygn
  • Tillagningstid 10 minuter
  • Portioner 6-8

Ingredienser

Punschparfait

  • 1 dl Sun Maid russin
  • ½ dl punsch
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Tropisk fruktsallad

  • 1 burk Del Monte persikor à 415 g
  • 2 burkar Del Monte ananas à 230 g
  • 2 passionsfrukter
  • 1 kruka mynta

Gör så här

Punschparfait

  • 1

    Marinera russin och punsch i ca 1 timme eller längre.

  • 2

    Vispa grädden. Snitta och skrapa ur vaniljstången och vispa äggulor och socker tillsammans med vaniljfröna poröst.

  • 3

    Rör först ut lite av den vispade grädden i äggblandningen och vänd sedan ner resten av grädden.

  • 4

    Blanda i russinen och punschen.

  • 5

    Klä en avlång brödform på ca 1 ½ liter med plastfolie. Fyll formen med parfaitsmeten.

  • 6

    Ställ i frysen i minst 8 timmar före servering.

Tropisk fruktsallad

  • 1

    Häll av spadet ifrån persikorna och ananasen. Dela i minder bitar och lägg i en skål. Dela passionsfrukten på hälften och gröp ur innanmätet och blanda ihop med frukten.

  • 2

    Plocka bladen från myntan och strimla. Vänd ner i salladen.

  • 3

    Ta upp parfaiten ur formen och ta bort plastfolien. Skär upp i skivor. Servera med vinterfruktsalladen.

shVisa Näringsinnehållow Visa Näringsinnehåll Dölj Näringsinnehåll Dölj Näringsinnehåll

Näringsinnehåll

Per portion

  • Calories from Fat:
% Dagligt Värde*

*Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily values may be higher or lower depending on your calorie needs